Jamaal Bowman 23, juni, 2020. Foto:Lucas Jackson/Reuters/Scanpix

Den tidligere ungdomsskolerektoren Jamaal Bowman slår ut en erfaren demokrat i kampen om å sitte i Representantenes hus for New York.

Den 44 år gamle Bowman er uten politisk erfaring, men stilte som en progressiv afroamerikansk utfordrer til Eliot Engel (73) som har representert demokratene i New Yorks 16. distrikt siden 2013, og som har en lang karriere i rikspolitikken bak seg. Engel er i dag leder i utenrikskomiteen i Representantenes hus.

Mange poststemmer en ennå ikke opptalt, men en analyse som AP har gjort, viser at ledelsen i stemmer avgitt i valglokaler, er stor nok til at Bowman vil vinne plassen.

Han gjør dermed som det demokratiske stjerneskuddet Alexandria Ocasio-Cortez gjorde for to år siden, da hun danket ut den mektige New York-demokraten Joe Cowley fra et nabodistrikt i byen.

16. distrikt er solid demokratisk mark, så vinneren av primærvalget er nesten garantert seier ved kongressvalget i november.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.