Pernille Vermund leder Nye Borgerlige i Danmark. Nå øker partiets oppslutning på meningsmålingene, og det knapt fem år gamle partiet er nå like stort som Dansk Folkeparti. Skjermdump DR

Nye målinger viser at det høyrekonservative partiet Nye Borgerlige er like stort som Dansk Folkeparti. De innvandringskritiske danske partiene får til sammen mellom 11 og 14 prosent av stemmene på de nyeste målingene.

Meningsmålinger viser nå at Nye Borgerlige, som utfordrer Dansk Folkeparti fra høyre, får mange av Dansk Folkepartis tidligere velgere. Partiet Nye Borgerlige er mindre enn fem år gammelt, men vokser stadig under ledelse av Pernille Vermund.

Dansk Folkeparti har det siste året vært plaget av interne stridigheter og velgerflukt, og kritiseres for å være topptungt og venstrevridd.

En undersøkelse fra Voxmeter viste nylig at de to partiene er like store: Dansk Folkeparti er på 5,4 prosent og Nye borgerlige på 5,3 prosent.

I midten av juni viste en meningsmåling fra Yougov at Nye borgerlige hadde passert utfordreren, med 7,7 prosent av velgernes oppslutning mot 6,6 prosent for Dansk Folkeparti.

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.