Politiets utlendingsenhet holder til i Åkernveien 11–13. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Til sammen har 2.515 personer med ulovlig opphold blitt tvangsreturnert fra Norge i løpet av første halvår.

1.478 av disse ble returnert som følge av den nye bortvisningsforskriften som trådte i kraft 16. mars, viser ferske tall fra Politiets utlendingsenhet.

Det har hittil i år vært en 23 prosents økning i antall returer totalt sammenlignet med fjoråret. Dette er en økning knyttet til smittevernhensyn. Samtidig har færre personer blitt returnert etter avslag om asyl og etter Dublin-forordningen. Bakgrunnen for dette er særlig innreiserestriksjoner i en rekke land og kansellerte flyginger.

– Returarbeidet har vært svært krevende etter utbruddet av koronapandemien, og vi regner med at det vil være det også fremover, forteller fungerende PU-sjef Marianne Jakobsen.

– Vi ser at flere land letter på restriksjoner og at enkelte ruteflyginger har startet opp igjen. Vi vurderer derfor fortløpende mulighetene for å gjenoppta vårt ordinære returarbeid, legger hun til.

Som følge av pandemien har politiet ikke gjennomført ledsagede uttransporteringer siden begynnelsen av mars, men returer uten ledsager foregår til enkelte destinasjoner der dette er mulig.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.