Bildet, tatt torsdag 2. juli, viser ødeleggelsene av en bygning på Irans sentrifugeanlegg i Natanz. Foto: Nournews.ir

Israel antas å ha brukt en kraftig bombe mot det iranske sentrifugeanlegget i Natanz sist torsdag. Ødeleggelsene ble først kjent søndag, da iranske myndigheter innrømmet at det vil forsinke deres atomprogram.

Israelske myndigheter har så langt ikke kommentert ødeleggelsene, men både iranske og internasjonale eksperter mener ødeleggelsene bærer Israels signatur.

A Middle Eastern intelligence official with knowledge of the episode said Israel was responsible for the attack on the Natanz nuclear complex on Thursday, using a powerful bomb. A member of the Islamic Revolutionary Guards Corps who was briefed on the matter also said an explosive was used. (NY Times)

Iranske myndigheter innrømmer at en brann ved et atomanlegg rammet et nytt senter for produksjon av sentrifuger.

Myndighetene har hittil nedtonet brannen, som startet torsdag. Men et bilde og en video som iransk TV har sendt, viser en brannskadd toetasjes murbygning med ødelagt tak ved atomanlegget ved Natanz. (NTB)

 

Dette bildet utgitt tirsdag 5. november 2019 av Atomic Energy Organization of Iran, viser sentrifugemaskiner i Natanz urananrikningsanlegg i Iran. Foto: Atomic Energy Organization of Iran via AP/ NTB Scanpix

Ødeleggelsene av anlegget i Natanz er bare en av flere hendelser i Iran som knyttes til Israel.

The chain of incidents in Iran began in the middle of last week, with an explosion at a weapons development facility in Parchin. It was followed by an explosion at a site in Tehran that was described as a hospital, and that resulted in casualties. The Natanz explosion came later, and on Saturday a fire was reported at a power station in the southern Iranian region of Ahvzaz, close to the Iraqi border. (Ha’aretz)

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.