Foto: Anthony Jean / SOS Mediterranée

Det norske skipet har bedt om evakuering av 44 migranter av helsemessige årsaker. Det er 180 migranter ombord. NGO Sos Mediteranee skrev på Twitter at enkelte hadde uttrykt ønske om å ta livet av seg og andre og at stemningen av anspent på skipet.

En av migrantene forsøkte å begå selvmord fredag morgen. Mange har vært ombord Ocean Viking i 3-4 dager, men de fleste har vært ombord siden 25. juni. Skipet befinner seg litt sør for Sicilia.

 

NTB skriver:

Mannskapet på skipet «Ocean Viking» har bedt om bistand fra italienske myndigheter, opplyser rederiet Hoyland Offshore til NTB.

Mannskapet kan for øyeblikket ikke hjelpe de 180 migrantene på dekk. Årsaken skal være at en gruppe på 44 migranter prøver å presse skipet til havn. Skipet har vært ute til havs i lang tid fordi Italia truer med å beslaglegge skipet dersom det legger til kai.

Dermed er de fleste ansatte evakuert fra dekk, og migrantene er uten mat og tilsyn. Derfor har kapteinen bedt om bistand fra italienske myndigheter.

– Det maritime crewet har kontroll over skipet, understreker daglig leder Trym Jacobsen i Hoyland Offshore.

 

Meldingene fra torsdag:

 

ansamed.info

Kjøp Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.