Fra Nørrebro i København. Foto: Steen Raaschou.

Ikke-vestlige innvandrere og deres etterkommere utgjorde i 2017 en nettoutgift for den danske statskassen på ca. 33 milliarder kroner, viser en fersk analyse fra det danske finansdepartementet som i all hovedsak baserer seg på opplysninger om arbeidsmarkedet, innbetalt skatt og mottatt trygd.

Samme år gav vestlige innvandrere og deres etterkommere ifølge tilsvarende beregninger et nettobidrag til den danske statskassen på sju milliarder kroner, heter det i en melding fra nyhetsbyrået Ritzau som torsdag er offentliggjort i Berlingske.

Søndag opplyser Berlingske at nettoutgiftene til den ikke-vestlige innvandrerbefolkningen i 2014, 2015 og 2016 var på henholdsvis 37 milliarder, 41 milliarder og 37 milliarder danske kroner.

Det går i riktig retning takket være innstramningen i asylpolitikken etter migrasjonsbølgen i 2015, men altfor langsomt, kommenterer Danmarks integreringsminister Mattias Tesfaye (S).

I Danmark foretar finansdepartementet utregninger av denne typen hvert år. Sylvi Listhaug tok i fjor til orde for at Norge bør gjøre det samme.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.