Nancy Pelosi ved siden av Jerry Nadler, leder av justiskomiteen i Representantenes hus. Pelosi driver det amerikanerne kaller virtuesignaling. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Nancy Pelosi varslet torsdag at hun fjerner bilder av forgjengerne i Speaker-vervet som tilhørte Sørstatene. De har ingenting å gjøre i disse hellige haller til demokratiet, sa Pelosi.

Hun har tilbrakt rundt 40 år i disse hallene, hvorfor hun plutselig oppdaget bildene nå, sier hun ikke noe om.

«Tomorrow, Juneteenth, the clerk will oversee the removal of those Confederate speakers from the House,» Pelosi announced at a press conference at the Capitol. «There’s no room in the hallowed halls of this democracy, this temple of democracy, to memorialize people who embody violent bigotry and grotesque racism of the Confederacy.»

Pelosi kommenterer heller ikke at det var hennes eget parti, Demokratene, som var slaveriets forsvarere.

Pelosi forklarer ikke hvorfor det plutselig skulle være viktig å fjerne bildene av mennesker som døde for 150 år siden.

To appropriately observe Juneteenth this year, I write today to request the immediate removal of the portraits in the U.S. Capitol of four previous Speakers who served in the Confederacy: Robert Hunter of Virginia (1839-1841), Howell Cobb of Georgia (1849-1851), James Orr of South Carolina (1857-1859), and Charles Crisp of Georgia (1891-1895),» Pelosi wrote to the Johnson.

«The portraits of these men are symbols that set back our nation’s work to confront and combat bigotry,» she added.

Det står også flere statuer av prominente Sørstats-politikere og generaler i Kongressen. Pelosi vil gjerne ha fjernet dem også, men det er en avgjørelse hun ikke kan ta alene. Men hun kan flytte dem til mørke kroker.

Pelosi is also trying to remove 11 Confederate statues from the Capitol but needs others to sign off. However, Pelosi does have the power to move statues around and she’s open to relegating the statues to dark corners of the Capitol if she can’t get them removed.

 

Pelosi orders removal of portraits of ex-House speakers who served in Confederacy

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.