Vindturbiner i Midtfjellet vindpark i Fitjar kommune. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Lokalt industrikonsern sier nei: Norsk Vind nektes å bruke en industrikai i Flekkefjord til lossing av vinger og tårnkonstruksjoner til vindturbiner.

Norsk Vinds planer om å starte bygging av et vindkraftverk i Flekkefjord med 200 meter høye vindturbiner har vakt kraftig motstand lokalt.

Nå sier AMV-konsernet nei til å ta imot vingene og tårnkonstruksjonene til Skorveheia vindkraftverk på kaien sin. Administrerende direktør Peder Andersen i AMV er provosert:

– Uavhengig av hva vi måtte kunne få av inntekter på å stille kaia til disposisjon, kommer vi ikke til å bidra til at det omstridte vindkraftverket bli realisert. Jeg er også provosert over at vår kai er tatt med i planen til Norsk Vind uten at det er inngått noen avtale med oss om dette, sier han til Fædrelandsvennen.

Andersen ønsker ikke å bidra til etableringen av det i Flekkefjord svært omstridte vindkraftverket.

– Vi tar dette til etterretning, og planlegger ilandføring av delene til vindturbinene på andre steder, sier prosjektleder for Skorveheia vindkraftverk John Amund Lund.

Han nevner kaia på Lasta i Flekkefjord og kaiområder i Farsund som aktuelle steder å losse. Begge steder vil gi transportørene en omvei.

NVE har godkjent endringer i Norsk Vinds konsesjon som innebærer færre men mye høyere vindturbiner. Turbinene blir 200 meter høye, like høyt som de 51 vindturbinene i Tonstad vindpark.  Byggekostnadene er 450 millioner kroner.

John Amund Lund sier man tar sikte på å starte byggearbeidene i løpet av året.

Jostein Emil Urstad i organisasjonen «Nei til vindmøller i Flekkefjord» er glad for at en stor næringslivsaktør står opp for lokalsamfunnet og nekter å bidra til byggingen av vindkraftverket. Han sier at vedtaket vil bli anket inn for Olje- og energidepartementet.

Forhåndsbestill «Islamismen i Sverige» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.