Stavanger Aftenblad skriver at svenske Gustav Grumert i IOWN Energy vil i gang med et milliardprosjekt i Dalane. Han vil bygge vindmøller på over 200 meters høyde. Et estimat er at de kan bli på mellom 220 og 270 meter høye.

Planene kommer fram i en prosjektbeskrivelse som ennå ikke er lagt fram for politikerne i Bjerkreim kommune, som må godkjenne dem.

– Det går ikke an å bygge uten at det synes. En del synes det ser stygt ut, noen synes det er flott, sier Gustav Grumert, partner i IOWN Energy, som står bak planene til Stavanger Aftenblad.

NTB har sakset mer:

I prosjektbeskrivelsen oppgir selskapet at vindturbinene kan bli fra 220 til 270 meter høye, men Grumert sier det ikke er sikkert at det blir så høyt.

– 220 til 270 meter er et estimat om fremtiden. Vi vet ikke hvordan teknologien og standarden er om fem til syv år. Endelig høyde bestemmes flere år frem i tid, så det er ikke helt enkelt å gi et godt svar på hvor høyt det blir.

Planen er å bygge 12 til 16 vindturbiner. Ifølge prosjektbeskrivelsen kan vindturbinene være synlige over avstander på 40–50 kilometer i klarvær.

Dersom politikerne sier ja til Trollåsen vindkraftverk i Bjerkreim, vil det svenske selskapet legge cirka 11 kilometers anleggsvei og bruke flere milliarder kroner i investeringer i området vest for E39 og Bjerkreimselva. (NTB)

Les også:

Vindkraft-industriens økonomiske påstander feiler fullstendig

 

 

Lesermøte i Oslo torsdag 26. januar kl. 18.00

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.