Nytt

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Norge har brukt 30 millioner kroner på valgkampen om plass i Sikkerhetsrådet. Klassekampen har avslørt hva utgiftene har gått til.

I 2019 brukte UD blant annet 302.000 kroner på å produsere rosa sokker med logo av et gult hjerte, skriver Klassekampen.

I tillegg har det blant annet gått 130.695 kroner til paraplyer og 226.400 kroner til nøkkelkortbånd. Totalt har det gått 5,5 millioner kroner til kampanjemateriell. I tillegg er 13,6 millioner kroner brukt på ulike former for representasjon og reising, og nesten fire millioner kroner er gått med på å fly inn FN-ambassadører til studieturer i Norge.

Flere partiledere i opposisjonen er kritiske til pengebruken.

– UD bruker penger som fulle hedgefondforvaltere. Dette er et meningsløst sløseri med skattebetalernes penger, mener Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

«Det slår meg som i overkant sløsete å bruke over 700.000 kroner på pins og sokker, men jeg er mer opptatt av hva Norge vil bruke plassen i sikkerhetsrådet til. At Norge også har vært på aktivt stemmefiske hos diktaturer, er ikke tillitvekkende», skriver SV-leder Audun Lysbakken i en e-post.

 
Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Les også