Boris Johnson har store problemer, men har sitt gode humør. I tillegg trenger britene «pluck», en seighet og ståpåvilje. Boris appellerer til de gode sidene til folk. Foto: Paul Ellis/Reuters/Scanpix

Europas økonomiske problemer kan bare ha begynt: Nå kom tallene som viser at Storbritannias økonomi sank med 20,4 prosent i april. Frankrikes ligger an til tilsvarende for hele 2. kvartal: 20 prosent ned. Det skal noe til å hente seg inn igjen fra en slik nedgang.

NTB kaller nedgangen i Storbritannia for «kollaps», det er tendensiøst.

Økonomien i Storbritannia krympet med massive 20,4 prosent i april, da store deler av samfunnet var lammet av koronakrisen.

Tallene ble lagt fram av det britiske statistiske sentralbyrået ONS fredag.

Nedgangen i bruttonasjonalproduktet i april var på 20,4 prosent. Måneden før var fallet på 5,8 prosent.

April var den første måneden der de økonomiske konsekvensene av koronakrisen var fullt ut synlige.(NTB)

Fransk økonomi.

Frankrikes bruttonasjonalprodukt ligger an til å krympe med rundt 20 prosent i andre kvartal, anslår landets statistiske sentralbyrå INSEE.

Store deler av Frankrike har vært nedstengt som følge av koronapandemien og følgene for landets økonomi er dramatiske.

Tidligere i måneden begynte både private og offentlige virksomheter forsiktig å gjenåpne og penger har igjen begynt å komme i omløp. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.