Illustrasjonsfoto.Foto: Lise Åserud / Scanpix

Koronakrisen har rammet Storbritannia knallhardt. Landets økonomi krympet med 20,4 prosent i andre kvartal, men juni-tallene gir grunn til gryende optimisme.

I årets tre første måneder krympet det britiske bruttonasjonalproduktet med 2,2 prosent. Med den kraftige nedgangen i andre kvartal, er britenes første resesjon siden 2009 et faktum.

Resesjon er definert som to påfølgende kvartaler med negativ økonomisk vekst.

– Det er på det rene at Storbritannia nå er inne i den største resesjonen som noensinne er registrert, konstaterer landets statistiske sentralbyrå ONS.

ONS la onsdag også fram månedstall, og disse er noe mer oppløftende. Selv om andre kvartal endte med kraftig nedgang, viser juni-tallene at økonomien vokste med 8,7 prosent, sammenlignet med måneden før.

– Økonomien begynte å hente seg inn igjen i juni, etter at butikkene gjenåpnet, fabrikkene trappet opp produksjonen og husbyggingen tok seg opp igjen, sier statistikeren Jonathan Athow i ONS.

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.