Storbritannia er et viktig eksportmarked for tyske biler. Kommer britene til å kjøpe like mange BMW-er som før etter Brexit? Foto: Andrew Winning / Reuters / Scanpix.

De siste dagenes økonomiske indikatorer fra Tyskland tyder på at landet risikerer å gå inn i en resesjon.

NTB skriver:

Tysklands eksport var i juni 8 prosent lavere enn i samme måned i fjor.

Det opplyste det tyske statistiske sentralbyrået Destatis fredag.

Nedgangen fra mai var imidlertid ikke like stor – 0,1 prosent justert for sesongvariasjoner.

– Dagens handelstall markerer slutten på et skuffende andre kvartal. En liten nedgang i bruttonasjonalproduktet er blitt mer sannsynlig, sier økonom Carsten Brzeski fra storbanken ING.

Tidligere denne uka offentliggjorde Destatis tall som også viste at den tyske industriproduksjonen faller.

Handelskrigen mellom USA og Kina antas å være en viktig forklaring på økonomisk oppbremsing både i Tyskland og en rekke andre land.

Den tyske eksporten risikerer å bli enda hardere rammet idet Storbritannia forlater EU, med mindre unionen til syvende og sist aksepterer noenlunde fri flyt av varer mellom kontinentet og øyriket idet Brexit er et faktum.

Men noen garantier for dette finnes jo ikke. Så hvor lenge vil Tyskland i motsatt fall ha råd til det revolusjonerende «grønne skiftet»?

Tyskland er den norske regjeringens forbilde. Er det egentlig noe godt valg?

 

Kjøp «Hypermoral» av Alexander Grau fra Document Forlag her!

 

Lei av Facebook? Følg oss på MeWe, da vel!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.