Direktør i Norsk Industri Stein Lier Hansen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

NHO-topp Stein Lier-Hansen mener veksten i offentlig sektor må stagges. Han vil slanke staten og etterlyser bedre ledelse.

– Vi må begrense veksten i offentlig sektor og samtidig sørge for at de som jobber der, kan gjøre mer med mindre ressurser, sier Stein Lier-Hansen til Klassekampen.

Han er administrerende direktør i Norsk industri, den tyngste og mest toneangivende landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

– Norge bruker svært store ressurser på offentlig sektor, med bare middels gode resultater», skriver Lier-Hansen i et innlegg i Klassekampen torsdag.

– Det er kamp om arbeidskraften. Vi er ikke flere mennesker enn vi er i Norge. Vi går inn i en periode med flere pensjonister per arbeidstaker. Da må vi ha optimal deling av arbeidskraften. Da må to av tre være i privat sektor, og særlig i eksportrettede næringer, sier han.

Han viser til at de nordiske nabolandene bruker mindre andel av økonomien på offentlig sektor.

– Sverige og Finland er gode velferdsland, men bruker mye mindre penger. Det handler om hvor mye helse og vei du produserer per milliard kroner.

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.