Tavle

Douglas Murray. Stillbilde youtube.

Den konservative forfatteren og skribenten Douglas Murray bemerket nylig i en avisartikkel:

There is nothing quite like the fervour that erupts in British and European cities when the opportunity arises to bash America.  Since the killing of George Floyd by a Minnesota policeman (now charged and in prison), there has been civil disobedience, killing and looting throughout the country. And, as ever when even one American does something reprehensible, a pile-on begins in countries including our own.

Om det så bare er én amerikaner som gjør noe dumt eller brutalt, er det et glimrende påskudd til å storme ut i gatene, slåss med politiet, knuse noen vinduer og vanære historiske monumenter.

Kom ikke her å si at europeere ikke skjønner seg på hvilke reaksjoner man må trekke av en hendelse på et annet kontinent! Her er logikken i reaksjonen så tvingende nødvendig at man til og med gir blaffen i smittevernreglene!

Tenk om amerikanerne gjorde det samme dersom det skjedde noe uetisk, rasistisk eller urettferdig i Europa?

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!