Douglas Murray, som er bidragsyter for Fox News sier på Fox & Friends at de voldelige protestene i Frankrike er et eksempel på hvorfor Amerika bør unngå åpne grenser og ulovlig immigrasjon. Han kalte protestene for a whole new order of disturbance.

Først forteller han om at han allerede har advart om dette i boken «Europas underlige død» som selges på Document. Han mener at opptøyene ikke er basert på selve politiskytingen av 17-åringen, det er bare en trigger. I stedet er det en harme som har ulmet i mange år blant immigranter som forlanger mer en staten vil tilby dem, og de som tror på et rasistisk politi og at de er behandlet som annenrangs borgere.

Han sier at en politiskyting er ikke en unnskyldning til å plyndre butikker å stjele Louis Vuitton vesker, akkurat som vi tenker når vi ser voldelige demonstrasjoner og plyndringen som skjer i USA.

Murray sier at vi har sett dette gjentatte ganger i Amerika. Det er så mye enklere å bare la etterfølgeren i Det hvite hus håndtere alle de illegale som kommer inn, for menneskerettighetsgrupper og andre vil kritisere den som fører en streng grensepolitikk.

Men som vi ser i Frankrike, kan åpne grenser til slutt få enorme kostnader når millioner av mennesker kommer til et land helt uten å føler noen troskap til staten de bor i.

Murray går rett på sak:

– Til slutt vil de begynne å brenne ned stedet, og ærlig talt så vil de ikke bry seg om ødeleggelsen, men heller nyte det.

– Frankrike, interessant nok, har vært gjennom et helvete de siste årene. Jeg tenker på ting som Bataclan-angrepene, terrorangrepene i Paris, drap på en prest ved alteret, og attentat på alle de mest fremtredende innen sekularisme i landet. De har vært gjennom så mye at selv venstresiden i Frankrike innser at det er et problem.

– And frankly, in the end, don’t mind and in fact, enjoy it when they start to burn the place down. It’s a similar debate.

– France, interestingly enough, they’ve been through so much hell in recent years. I’m thinking of things like the Bataclan attacks, the mass terrorist attacks in Paris, the killing of, you know, assassination of a priest at the altar, and the assassination of all the most prominent secularists in the country. They’ve been through so much that even the left in France realizes there’s a problem

Det som skjer i Frankrike er en lærdom for Amerika også. For de som gledelig snakker om innvandring med åpne grenser. Men en dag må selv venstresiden innse konsekvensene, sier Murray:

– And that’s a lesson for America as well. You can talk the talk on this, on a sweet, open-borders immigration thing. But one day, even the left has to face up to the consequences.

Even the left will have to face up to the consequences of this: Murray.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.