Joe Biden har krysset den magiske grensen på 1.991 delegater og har dermed nominasjonen i boks hvis ikke noe skjer. Det kan det godt gjøre. Biden viser stadig sterkere tegn til senilitet.

Det er derfor det knyttes så stor interesse til hvem han velger som visepresident. Det kan være det blir den reelle presidenten.

Biden har sagt han skal velge en kvinne. Nå forlanger mange at han velger en svart kvinne. Blant de som nevnes er Stacy Abrahms fra Georgia, som påsto at hun hadde vunnet guvernørstillingen etter at opptellingen viste det motsatte. Da gikk hun over til å si det skyldtes «voter supression», undertrykkelse av stemmer, og det hun menter med uttrykket gjelder først og fremst svarte. Abrahms er en type aggressiv svarte politikere som spiller på rasemotsetninger og slipper unna med det fordi hun påberoper seg å kjempe for rettferdighet.

Også andre kandidater som tidligere politisjef i Florida, Val Demings bruker rase som angrepsvåpen mot Trump.

Det kan bli en stygg valgkamp.

Biden har de siste månedene vært innelukket i huset sitt i Delaware hvor han har gitt intervjuer med vekslende resultat. Beidens mumling, hakking og feilsnakkinger er blitt populære på sosiale medier. Nylig sa han at han skulle slå Biden i høstens valg.

Trump-hatende medier refererer ike disse blemmene, men dermed skader de sin egen troverdighet.

Demokratene har det med.å adoptere de samme talking points. Akkurat nå er det ordet «sjel». Madeleine Albright sier til Berlingske at valget gjelder Amerikas sjel. Det samme sier Biden.

– Folkens, i kveld sikret vi oss de 1.991 delegatene vi trengte for å vinne nominasjonen. Jeg skal bruke hver dag til å kjempe for å få din stemme, slik at vi sammen kan vinne kampen om dette landets sjel, skriver Biden på Twitter.

Men så klarer han også å si noe tullete:

– Det var en ære å kjempe sammen med en av de mest talentfulle gruppene kandidater Det demokratiske partiet noen gang har hatt, sier Biden i en uttalelse som ble publisert fredag.

Publikum syntes noe annet. Fra et respektabelt utgangspunkt sank oppslutningen rundt tv-apparatene som en sten. Debattene ble irrelevante. Det hadde å gjøre med Demokratenes standpunkt: Åpne grenser, gratis utdannelse og helsehjelp og grønt skifte.

Velgerne savnet svaret på et sentralt spørsmål: Hvem skal betale?

 

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.