Politiet er stadig på banen for å stagge vindkraftsdemonstranter, her på Haramsøya på Sunnmøre. Foto: Olav Skarstein, Lokalavisa Nordre / NTB scanpix

Vindkraftmotstanderne har sperret en anleggsvei på Øyfjellet ved Mosjøen, for å hindre anleggstrafikk i forbindelse med utbygging av vindkraftverk. Nå varsler politiet at motstanderne kan bli pålagt å fjerne seg. Da er neste steg å rydde veien med makt.

Aksjonistene sperret onsdag en anleggsvei for å protestere mot byggingen av et vindkraftanlegg. Ifølge NTB melder politiet torsdag om fortsatt dialog og samtaler med både representanter fra demonstrantene og utbyggeren.

– Politiet har i denne forbindelse informert om at neste tiltak, dersom demonstrasjonen fortsatt har opphold i området, vil være å gi pålegg til hver enkelt demonstrant om å fjerne seg fra stedet, opplyser politiet i en pressemelding.

Et slikt pålegg til hver enkelt vil kunne følges opp med individuell bøtelegging og deretter fjerning av den enkelte.

Så langt ser ikke politiets oppfordringer ut til å ha resultert i at noen har flyttet seg. Men politiet har ennå ikke iverksatt noen tiltak på stedet.

Operasjonsleder Tor André Gran Franck i politiet i Møre og Romsdal sier til VG like etter klokken 12 at politiet ennå ikke har startet noen aksjon.

–  Vi prøver fortsatt å komme i dialog med de som er på stedet, og oppnå kontakt den veien. Så blir det lagt et løp for veien videre – men vi har ikke kommet der at vi skal trappe opp nå, sier han.

Les også denne saken i Document om vindkraftutbygging.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.