Flere land var involvert i byggingen av Wuhan Institute of Virology, deriblant Frankrike.

Det viser seg at Frankrike var med å finansiere og bygge Wuhan Institute of Virology og at fransk etterretning advarte Paris om at kineserne både var slappe med sikkerheten og hadde såkalt dual use, de ville også bruke virus militært.

Daværende utenriksminister, nåværende EU-forhandler, Michel Barnier, skjøv advarslene til side og godkjente fransk deltakelse.

French intel also warned that Paris could lose control of the facility, and that Beijing could even use it to make biowarfare weapons. And in 2015, as the laboratory prepared to open, those concerns were realized after the French architects of the project said the CCP had shut them out. In fact, 50 French scientists were supposed to help the Chinese run the laboratory properly, but never ended up going.

Frankrikes motiv for å delta var sars-epidemien. Frankrike fryktet nye utbrudd og ville bidra til kunnskap og forebygging. Samtidig hadde man et øye til kommersielle muligheter.

Men Kina overtok prosjektet, stengte de franskmennene ute og brukte det til sine egne formål.

Etterretningen forsøkte å advare om risikoen man løp ved å la Kina overta et biolaboratorium på dette nivået.

«What you have to understand is that a P4 [high-level bio-security] laboratory is like a nuclear reprocessing plant. It’s a bacteriological atomic bomb,» said one source, adding: «The viruses that are tested are extremely dangerous – diving suits, decontamination airlocks etc must be followed to the letter.»

French Intelligence Warned Of ‘Catastrophic Leak’ From Wuhan Lab

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.