Helsepersonell iført smittevernutstyr ved covid-posten på Bærum sykehus den 17. april 2020. Foto: Vestre Viken HF / NTB scanpix.

26 prosent av dem som har jobbet med koronapasienter under pandemien, svarer at de har hatt symptomer på posttraumatisk stress.

I en studie ledet av førsteamanuensis Sverre Urnes Johnson ved Universitetet i Oslo, er 1.778 sykepleiere, leger, helsearbeidere, psykologer og politikere spurt om graden av angst og posttraumatiske stress-symptomer under pandemien, melder NRK.

– Norske myndigheter må vedkjenne at pandemien kan føre til psykiske helseutfordringer, særlig hos utsatt personell. Det trengs tilstrekkelig med tiltak og finansiering slik at de får den hjelpen de trenger, sier han til kanalen.

I studien oppgir 28 prosent av de spurte at de har hatt vesentlige symptomer på posttraumatisk stress. Ifølge studien er det sykepleiere, sosialarbeidere og politikere som peker seg ut som mest sårbare.

Blant dem som har jobbet direkte med koronapasienter, svarer 36 prosent at de har hatt slike symptomer, mens 26 prosent svarer det samme blant dem som har jobbet indirekte med koronapasienter.

Undersøkelsen ble gjennomført i perioden 31. mars til 7. april.

(©NTB)

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.