Trine Skei Grande. Foto: Terje Pedersen/Scanpix

På selve nasjonaldagen presterte Trine Skei Grand igjen å avsløre at hun er fullstendig kunnskapsløs om energipolitikk, teknologi, økonomi og realpolitikk. All tankevirksomhet og fornuft er blokkert av en kvasireligiøs klimafanatisme som har smittet hele vårt politiske establishment, og dette utopiske grønne selvbedraget representerer nå en betydelig og raskt økende trussel mot hele velferdssamfunnet vårt.

Det var i abcnyheter.no den avtroppende partilederen avslørte sine vrangforestillinger om at fossilalderen er forbi, til fordel for «grønn omstilling». Grande er fast overbevist om at middagshøyden nå er passert for olje- og gassnæringen, og mener at etter pandemien vil ikke lenger oljeindustrien være like viktig for norsk økonomi. Dette er en absurd uttalelse etter at oljenæringen har reddet hele landet og regjeringen fra en økonomisk implosjon. Grande har havnet på jordet igjen.

Vil bytte ut lønnsom industri med fantasi-industri. 

Venstrelederen ser med bekymring på de forhandlingene som nå pågår på Stortinget om skatteutsettelse for olje- og gassnæringen, og misliker kravene om enda gunstigere løsninger. Særlig er det Fremskrittspartiets nestleder og finanspolitiske talsperson Sylvi Listhaug som irriterer.

– Det virker som om Sylvi Listhaug har bestemt seg for å snakke om de arbeidsplassene som var, og ikke er så opptatt av de arbeidsplassene som kommer, sier Grande, og påpeker at skatteordningene ikke må støtte olje- og gassbransjen inn i evigheten.

Dette er for så vidt det samme luftige babbelet som globalister har servert Vestens arbeiderklasse i flere tiår: «Glem industriarbeidsplasser. Fremtiden er digitale løsninger og moderne arbeidsplasser!» Problemet er at det ikke var sant. Industrien forsvant til Kina, og de nye arbeidsplassene kom aldri.

Det er derfor Vesten er så plaget av arbeidsledighet og økonomisk stillstand for middelklassen. Det er derfor amerikanerne fikk nok, og valgte Trump. Og det er derfor det er så mange ansatt i offentlig sektor i Norge; det er eneste måte å skjule elendigheten. Alt henger sammen.

Forstår ikke forskjell på investeringer og subsidier 

Grande mangler ikke bare innsikt i teknologi og industri. Hun fremstår som inkompetent på økonomi og samfunnsøkonomi, samtidig som hun liker hersketeknikken med å trekke motstanderes motiver og moral i tvil. Hun sier:

– Vi kan ikke skattesubsidiere utbygginger som vi ikke tror blir lønnsomme. Det bør også de som ikke bryr seg om miljøet, skjønne, og hun legger til denne perlen:

Ting kommer til å være annerledes. Da kan vi jo bruke den krisen vi er i til å booste en omstilling av norsk næringsliv som vi vet vi må gjennom uansett, sier Grande. Vi må sørge for at vi skaper vekst i de næringene som kommer til å vare lengst.

Grande vil altså legge ned Norges mest lønnsomme næring, til fordel for industrielle utopier som er utprøvet og dokumentert dysfunksjonelle og avhengig av subsidier til evig tid. Stikk den. Og hun er slett ikke alene om denne politiske perversiteten.

Der har blitt en folkesport å hevde at oljealderen er over, fordi Kina-pandemien har laget en midlertidig nedgang i oljeforbruket, men sannheten er at med stadig flere mennesker på jorden, vil alle billige energireserver bli helt avgjørende, og må tas i bruk. Do the math. «Grønn omstilling» er bare noe som foregår i det snurrige norske parlamentet, mens resten av verden snurrer videre på realpolitikk.

Stadig flere norske politikere omfavner det grønne selvbedraget i stedet for klare testresultater og empiriske fakta. Det gjelder ikke minst Norges statsminister, som ser ut til aktivt å oppsøke ignorans, og heller la seg styre av finanskrefter på jakt etter statlige subsidier. Det betaler du dyrt for hver måned gjennom sekkeposten «nettleie» på strømregningen.

Grandes grønne løsninger fungerer ikke, men hun nekter å ta fakta inn over seg 

Grande snakker i vei om grønn skipsfart, flytende havvind og hydrogen som industriprosjekter som nå trenger drahjelp fra myndighetene, og som kan skape nye arbeidsplasser med lengre holdbarhet enn oljejobbene. Dette er et intellektuelt sammenbrudd. Menneskene «som ikke bryr seg om miljøet» eksisterer bare i Grandes hode. Det samme gjelder hennes teknologiske fremtidsfantasier:

Forsøkene med elektrifisering av fergetrafikken har bare avslørt hvor dyr, dum og farlig denne utopien er. Flytende havvind er flere ganger dyrere enn landvind, og fremstår som avansert subsidie-svindel. Landvind er allerede en økonomisk katastrofe, som i tillegg ødelegger både stabil strømforsyning og uerstattelig natur. Og hydrogen-kalkunen er SciFi som man bare kan tro på hvis man insistererikke å sette seg inn i fakta.

Klimahysterikernes grønne eventyr-industri er ikke på vei opp. Den har allerede kollapset: Solkraften har nær forsvunnet. Biodrivstoff har kollapset. Vindkraften har møtt muren i Tyskland. Karbonlagring er like absurd som det er kostbart. Batterisamfunnet viste seg basert på liksom-matematikk. Drømmen om elektriske fly har havarert. Og bare den grønne sekten MDG tror på tang, tare og andre tåpeligheter – som at alle skal sykle og bli veganere. Det er så dumt at bare gamle, hvite menn med livserfaring ser det.

Lyver Grande bevisst? Eller vet hun virkelig ikke bedre? 

De er to fenomen som preger mennesker som er frelst på klimapolitikk og «grønne verdier». De kan ingenting om teknologi, men de føler seg likevel mest kompetent av alle til å bestemme samfunnets teknologiske fremtid. Det andre er at bedriftsøkonomi, samfunnsøkonomi og kost/nytteverdier er totalt irrelevant for dem, for konstruksjonen «klimakrisa» trumfer alle hensyn. Derfor minner de om barn … eller religiøse fanatikere.

Men fasiten om det grønne skiftet er allerede klar: Dette er utopisk hjernespinn som trosser fysikken og økonomisk tyngdekraft. Og når det kommer til den påståtte klimakrisen, så har naturen selv vist at spådommer og modeller har vært feil i 30 år. Spørsmålet man sitter med da, er følgende:

Vet Grande dette, og lyver hun bevisst? Eller nekter hun å lese kilder som dokumenterer fakta, og gjør seg dermed bevisst uvitende? Uansett er slike mennesker uegnet som politikere. Klimahysteriet er en økende trussel mot samfunnet vårt, og det stoppes med makt. For fakta biter ikke på religion.

 

 

Kjøp Klanen her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.