Gjesteskribent

Skjermdump: NRK Nyheter.

Jeg sitter og ser på en nyhetssending den 13. mai 2020, hvor Sidsel Wold er «eksperten» som igjen får oppgaven med å spre falske påstander om Donald J. Trump.

Det er ikke mer enn noen uker siden kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen satt i nyhetsstudio og liret av seg hvilken stor og ansvarsfull rolle det var å presentere korrekt gjengitte nyheter, og hvor sikre vi kunne være på at det var akkurat det NRK gjorde.

Det er bare en ting å si om den uttalelsen: FAKE NEWS!

Paradoksalt nok til denne uttalelsen fra Eriksen, er NRK en av de desidert verste til å spre falske nyheter. Snakk om hyklere!

Det Sidsel Wold og hennes sparringspartner sitter og sier når de refererer til Trump, er direkte løgn, og det er med overlegg!

Hvordan jeg kan hevde det er med overlegg? Jo, fordi mange av uttalelsene hun kommer med, er avslørt, dokumentert og tilbakevist som fake news for så lang tid tilbake at det ikke kan være en «glipp». Hvordan er det mulig å være «opplyst» nyhetsjournalist uten å vite dette!

Jeg skal ta for meg løgn for løgn i de ca. 6 minuttene og 40 sekundene propagandaen varte.

1. Sidsel Wold hevder at dr. Fauci og hans team av smittevernseksperter har vært «helt fortvilet» over hva presidenten har sagt, «fordi presidenten er jo VIRKELIG ikke lege».

/1. Hvilke kilder refererer de til når det snakkes om at Trumps team har vært «helt fortvilet»?

Jeg går da ut i fra at de ikke kommer til å referere til intervjuet med Fauci i magasinet Science, hvor han ble feilsitert, og senere gjorde rede for denne misforståelsen.

Det at Trump ikke er lege vet jo alle, men hun prøver å gjøre et morsomt poeng av dette, knyttet opp mot det hun kommer til å si litt senere i intervjuet.

Hun legger til at det var «ventet» at Fauci skulle være «ganske kritisk» i høringen i senatet, og at han var veldig bekymret for åpningen av 20-25 stater som har begynt med det, og at bekymringen skyltes en for rask gjenåpning, uten å ha «klare veiledere», som han mener disse statene «ikke har».

/1.1 Nei, det Fauci sa i høringen, var: Statene det gjelder, må følge guidance fra regjeringen. Hun sier altså det motsatte av det han har sagt! Hvor har Wold det fra «at det var ventet» at Fauci skulle være «ganske kritisk»?

2. Hvorfor legger journalisten i studio vekt på at USA angivelig er et av de landene som er sitat «aller aller hardest rammet»?

Så snakker Wold om utviklingen i USA mens hun viser grafer på skjermen. Så sier hun: De siste tallene er ganske dramatiske, der har antall døde gått opp.

/2. Nei, USA er ikke blant de hardest rammede, ikke mer enn noen av de andre landene som burde kvalifisere seg til denne verstingplassen. Italia og Spania har 2-3 ganger så mange døde pr. capita!

/2.2 Nei, tallene har ikke gått opp, den siste uken har de gått ned.

3. Så sier Wold: Teamet rundt Trump har nå avverget flere av disse pressekonferansene de hadde i Det hvite hus, etter at han foreslo man kunne drikke klorin eller desinfeksjonsveæsker for å bli kvitt viruset. Det har jo rett og slett vært farlig, og i løpet av de neste døgnene var det 60 stykker som ble lagt inn på klinikkene i New York som hjelper folk mot gift inntak, fordi de hadde hørt på Donald Trump og drukket klorin.

/3. Nei, det var ikke teamet rundt Trump som «avverget» pressekonferansene. Trump sendte ut en tweet om at han ville la være å holde pressekonferanser på grunn av gjengen som kaller seg journalister, som kun er ute etter å skape nyheter basert på å jage etter noe de kan vrenge og vri på, for å skape «skandaløse» nyheter om presidenten.

/3.3 Nei, Trump har aldri foreslått at man kan drikke klorin eller desinfiserende væske for å bli kvitt viruset.

Her er transkripsjonen som viser hva Trump sa, etter en presentasjon av en studie gjort av et forskerteam, som vi ikke fikk se på norsk tv:

So, I’m going to ask Bill a question that probably some of you are thinking of if you’re totally into that world, which I find to be very interesting. So, supposing when we hit the body with a tremendous, whether it’s ultraviolet or just very powerful light, and I think you said that hasn’t been checked, but you’re going to test it. And then I said supposing you brought the light inside the body, which you can do either through the skin or in some other way. And I think you said you’re going to test that too. Sounds interesting. And then I see the disinfectant, where it knocks it out in a minute, one minute. And is there a way we can do something like that by injection inside or almost a cleaning? Because you see it gets in the lungs and it does a tremendous number on the lungs, so it’d be interesting to check that, so that you’re going to have to use medical doctors with, but it sounds interesting to me. So, we’ll see, but the whole concept of the light, the way it kills it in one minute. That’s pretty powerful.

/3.3.3 Nei, det var ikke 60 stykker som ble lagt inn på motgiftsklinikkene i New York i døgnene etter at Trump liksom skal ha foreslått å drikke klor – han sa aldri det!! Det var nødnummeret for forgiftninger som hadde 60 henvendelser (mot normalt 30 pr. døgn), og ingen ble innlagt. Det er også snakk om at det var fulle folk som «tulleringte» for å hause opp stemningen.

4. Så sier Wold: Men vi husker at Trump prøvde å kjøpe opp hele det tyske vaksineprogrammet for at USA skulle få vaksinen først, men det er det mange som mener ikke er riktig i dette tilfelle.

/4. Nei, det er ikke riktig i dette tilfellet HELLER! Dette var fake news som ble hevdet i den tyske avisen, Die Welt. Og dette er tilbakevist av vaksineprodusenten. Hvordan er det mulig ikke å ha fått med seg det?

5. Legg merke til at når det er snakk om muligheten for åpning av noen stater i USA, er det negativ vinkling og kritikk, men når det som skjer umiddelbart etter, altså neste nyhetssak er det positivitet og glede, for da er det snakk om å åpne Europa. Det er så patetisk at det er flaut.

I løpet av denne nyhetssendingen på 6-7 minutter kommer Sidsel Wold med sju beviselige løgner. Hva syns dere om det?

Jeg forventer et utfyllende svar hvor NRK kan dokumentere alt det som ble hevdet i den aktuelle nyhetssendingen, hvis de mot formodning skulle mene å ha grunnlag for det som ble sagt.

Jeg mener at NRK og Sidsel Wold i denne nyhetssaken kom med så mange faktafeil og direkte løgner at de må sende en rettelse i nyhetene, hvor de bør beklage at de har feilinformert sine seere og lyttere – hvis de eier et snev av skam.

 

Kjøp Peder Jensens bok her!