Nytt

Nobelprisvinner i fysikk, 1973, professor Ivar Giæver. Foto: Bruce Sampson / NTNU Vitenskapsmuseet

Norges hittil eneste Nobelprisvinner i fysikk, professor Ivar Giæver, blir medlem av Klimarealistenes vitenskapelige råd i Norge. Giæver vokste opp i Norge, men fikk Nobelprisen i fysikk som amerikansk statsborger i 1973.

Styreleder i Klimarealistene, Morten Jødal, er glad for at Giæver vil delta i arbeidet, og understreker at hans inntreden innebærer en forsterkning av et allerede høyt akademisk nivå i rådet, som ledes av dr. Martin Hovland.

Jeg synes det er spennende å bidra til mer vitenskapelig basert realisme i klimadebatten, og ser frem til å samarbeide med kolleger fra mange ulike fagfelt, sier Ivar Giæver.

Ivar Giæver ble født i Bergen, vokste opp på Lena på Toten, er utdannet fra NTH, bosatt i New York, og besøker jevnlig Norge og hytta ved Tønsberg. Han tok doktorgraden ved Rensselaer Polytecnic Institute (RPI), hvor han nå er professor emeritus. Han fikk Nobelprisen i fysikk i 1973. Giæver underviste i mange år ved Universitetet i Oslo.

Les også:

 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: