Fra en containerterminal ved Yangshan-havnen utenfor Shanghai den 11. mai 2012. Foto: Aly Song / Reuters / Scanpix.

Hele tre fjerdedeler av de spurte i USA mener at landet ikke lenger bør være avhengig av å importere medisinsk utstyr og medikamenter fra Kina, viser en nylig amerikansk meningsmåling.

Det viser en meningsmåling utført av det amerikanske opinionsinstituttet McLaughlin & Associates den 22. april som er omtalt i Forbes.

Skepsisen til Kina gjør seg gjeldende på begge sider av det politiske spekteret, observerer det amerikanske forretningstidsskriftet:

If there is one thing to come out of this pandemic, it is the fact that Americans believe the U.S. relationship with China has to change. Support for this runs across party lines and education levels.

85 prosent av republikanske velgere og 62 prosent av demokratiske velgere ønsker at USA skal være uavhengig av Kina hva medisinsk utstyr angår.

Skepsisen er ikke begrenset til denne sektoren: Det er nemlig 72 prosent av de spurte som mener at det behøves en revurdering av handelsforbindelsene til Kina generelt. 59 prosent ønsker seg at amerikansk produksjon flyttes ut av Kina. Når det gjelder essensiell produksjon og høyteknologi er det 72 prosent som ønsker at Washington ansporer til at produksjon som foregår i Kina, flyttes hjem til USA.

70 prosent mener at Kina har hemmeligholdt informasjon om koronaviruset, men 49 prosent mener at Kina forsøker å utnytte koronapandemien for å fremme sin globale agenda.

 

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.