Politiets sikkerhetstjeneste (PST) i Nydalen i Oslo. Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har jobbet med en kryptert tipsfunksjon i flere år, men den er ikke klar ennå og det er usikkert når den vil være det.

– Det er tekniske detaljer som er vanskelige å forklare. Men vi jobber med en løsning. Det har tatt lang tid. Jeg tør ikke si noe om når den er på plass, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST til Aldrimer.no.

Overfor nettstedet vil ikke Bernsen si noe direkte om tjenestens kildekontakt med etablerte kilder i terror- og spionasjesaker har skjedd på åpne kanaler, men PST-talsmannen understreker at det finnes andre måter å håndtere gradert informasjon uten å måtte bruke en tipsfunksjon.

– Det finnes selvsagt andre måter å nå tjenesten på. Vi oppfordrer jo ikke folk om å sende oss gradert informasjon. Men det er jo klart at det hadde vært bedre å ha en tipsfunksjon som var sikker, sier han.

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.