Jale Poljarevius er tjenestemann ved Uppsala-politiet. Stillbilde: SVT.

I 2019 skjedde det ett barneran hver uke i Uppsala. Det er dobbelt så mange som i 2017. De fysiske og psykiske skadene på barna er nærmest ubotelige, sier Jale Poljarevius ved Uppsalapolisen.

Barneran er ikke lenger en unik hendelse. I 2017 tok politiet i Uppsala i mot 27 ran av personer under 18 år, mens tallet for 2019 var 53 eller en fordobling.

– Individerna som begår de här rånen i dag kanske inte finns nu på den kriminella kartan, men om man inte gör något i ett tidigt skede kommer de att bli vår nästa generations grovt kriminella, säger Jale Poljarevius, regional kommenderingschef vid polismyndigheten.

SVT Nyheter Uppsala har tagit del av anmälningsunderlaget fyra år tillbaka, inklusive koordinater för brottsplatser och tidpunkt för när rånen begåtts.

Det visar att det inte finns någon plats i staden där rånen koncentreras. Däremot framgår det att det rånas alla dagar i veckan, alla tidpunkter på dygnet.

Ge mig västen annars får du en kniv i magen, var beskjeden det 13 år gamle offeret fikk, før det ga fra seg merkeklærne til en 15-åring som senere ble dømt til 110 timers ungdomstjeneste. Spørsmålet er selvsagt hva som skjer når denne 15-åringen kommer ut i samfunnet igjen. Krimtrenden er foruroligende.

 

Kjøp «Klanen» her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.