Det er stille fra Greta Thunberg for tiden, men streikeviljen for klimaet lever. Fredag streiker elevene hjemmefra. Alter Photos/Manu R.B./Sipa USA/NTB Scanpix

Barn og ungdom skal også i år streike for klimaet, men som følge av koronaepidemien foregår demonstrasjoner fredag over internett.

– Norge har aldri vært på god nok vei til å møte målene i Parisavtalen, og til tross for enorme folkeaksjoner i fjor er de nødvendige tiltakene ikke på plass. Vi har fortsatt mulighet til å ta vårt ansvar, sier 16 år gamle Tina Razafimandimby Våje, som er blant initiativtakerne til fredagens digitale streik.

Den norske delen av klimastreiken arrangeres av blant andre Changemaker, Natur og Ungdom og Spire.

Klimaprotester over hele verden trakk i fjor titusenvis av mennesker, men under koronapandemien må demonstrantene finne andre løsninger.

– Dessverre har covid-19 satt verden på pause, og vi må tilpasse oss, sier klimabevegelsen Fridays for Future i en uttalelse.

En 24 timers livestream på YouTube er en del av fredagens globale demonstrasjon. Alt fra vitnemål fra aktivister, klipp fra tidligere demonstrasjoner og uttalelser fra forskere står på programmet.

Programmet begynte i Australia og beveget til segmenter i Latin-Amerika via blant annet Syria, Pakistan, Filippinene, India og Hellas.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.