Fellesforbundets Jørn Eggum under fylkesårsmøte i Trøndelag Ap i 2019. Foto: Ned Alley / NTB Scanpix

– Den som skal styre landets pengebinge må ha tillit hos det norske folk. Det har ikke Nicolai Tangen, sier Jørn Eggum, leder i Fellesforbundet i LO, til VG. Han mener derfor at Tangen må sies opp, dersom han selv ikke trekker seg.

Eggum er leder i LOs største fagforbund, Fellesforbundet, som har over 140.000 medlemmer i både offentlig og privat sektor.

– Tangen er helt sikkert en utmerket aksjeforvalter. Det som er den store mørke skyggen i rommet er en sviktende tillit og massive problemer rundt en sentral offentlig person – allerede før han har tiltrådt, sier Eggum til VG.

Eggum undrer seg også over alt hemmeligholdet rundt programmet på det mange mener må ha vært «tidenes smøretur«.

– Det noe som fascinerer meg. Nemlig at de som deltok på møtet hevdet de var svært lærerikt og oppbyggende. Samtidig får de ikke lov å fortelle hva de opplevde. Da er det jammen ikke mye merverdi de kan ta med seg hjem til sine sentrale posisjoner.

Fellesforbundsjefen ber nå Tangen om å dele alt – og så gå.

– Tangen bør legge frem hele regningen for turen. Med alle detaljer. Så må han si opp eller bli sagt opp. Jeg stort tro på at Norges Banks representantskap vil gjøre de rette vurderingene: At de skjønner at det brenner i buksene. At en bank av folket må ledes av noen som har møtt vanlige folk.

LO-topp: – Tangen må si opp eller bli sagt opp (VG)

Les også:

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Bøker som gjør deg klokere:

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.