Onsdag 15. april døde en pasient på Havsteinekra helse- og velferdssenter i Trondheim som følge av koronarelaterte lidelser. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix

Kommuneoverlegen i Trondheim får kritikk for manglende smittevern på sykehjem i kommunen, skriver Adresseavisen.

I en bekymringsmelding fra et legevaktteam med fire leger og tre ambulansearbeidere meldes det om sviktende smittevern, mangel på omsorg for pasienter, mangel på opplæring og ansatte i karantene beordret ut i tjeneste på grunn av bemanningskrise.

Meldingen ble levert etter besøk på flere sykehjem i Trondheim for koronatesting og tilsyn av pasienter, skriver avisen.

Bekymringsmeldingen gjeldet helse og velferdssentrene Havsteinekra, Munkvoll, Ladesletta, Laugsand, Buran og Tempe. Den 15. april døde en pasient ved Havsteinekra som følge av koronarelatert sykdom.

Legene mener svikten i helsetjenesten på sykehjem har eksistert lenge, men at det blir mer synlig i koronakrisen.

Kommuneoverlege Tove Røsstad innrømmer at det har vært kaotisk ved gjennomføringen av tester ved noen sykehjem.

– Vi har bedt legevakten om å melde tilbake dersom de ser noe som bekymrer når det gjelder smittevern i kommunen. Det var sånn de opplevde situasjonen da de var der, og det er positivt at de melder tilbake når de ute for å teste, sier Røsstad.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂