Sakset/Fra hofta

Aaqil Ahmed, den første muslimen i rollen som BBC-sjef for religion og etikk, har foreslått at BBC skal utføre daglige sendinger av bønn gjennom hele ramadan-måneden. Aaqil Ahmed har også foreslått at BBC skal dekke feiringen av Id 23. og 24. mai, på samme måte som BBC dekker sendinger fra Church of England etter at kirkene stengte på grunn av coronaviruset.

Aaquil Ahmed benytter coronaviruset til å islamisere Storbritannia. Han fikk jobben i BBC allerede i 2009, hvilket mange mente var kontroversielt, spesielt kristne ledere, som beklaget seg til BBCs ledelse. I 2010 ba den daværende sjefen i BBC, Mark Thompson, Ahmed om å slutte å «snakke om denne muslimske greia hele tiden». Men også mange andre var oppgitte over at BBC ikke ville forstå at Storbritannia fremdeles er et kristent land, eller enda verre: at BBC jobber med å avkristne landet.

I 2016 sa Ahmed at BBC var «altfor kristent». Han har også uttalt seg om Den islamske stat. Den har alt med islam å gjøre, mener han.

«I hear so many people say Isis has nothing to do with Islam — of course it has. They are not preaching Judaism. It might be wrong but what they are saying is an ideology based on some form of Islamic doctrine.»

Ahmed mener også at britiske komikere ikke fleiper med islam fordi religionen er så «dårlig forstått» av store deler av den britiske befolkningen. Komikerne selv har i årevis sagt at de ikke fleiper med islam fordi de har livet kjært. Den dårlige forståelsen ligger nok hos Aaquil Ahmed selv.

Hvis BBC innfører sendinger av islamske religiøse bønner, så vil dette selvsagt fortsette, om enn i et mindre omfang, etter at viruskrisen er over.

The Times

Kjøp Halvor Foslis bok her!