Nytt

Strålenivået i brannområdet er mye høyere enn vanlig, mens strålenivået i hovedstaden Kiev, som ligger om lag 100 kilometer sør for Tsjernobyl, er på et normalt nivå. Bildet er tatt den 5. april. Foto: Yaroslav Yemelianenko / AP Photo / NTB Scanpix

Miljøeksperter frykter for konsekvensene av en pågående skogbrann rundt Tsjernobyl, kjernekraftverket som ble ødelagt av en eksplosjon i 1986.

Det er målt 16 ganger så høy radioaktivitet i området som det som er normalt, og det er fryktet at radioaktiv aske kan føres opp fra bakken.

Brannfolk kjemper torsdag for sjette dag på rad mot flammene.

De har oppstått innenfor den 2.600 kvadratkilometer store eksklusjonssonen i Tsjernobyl, som ble etablert etter katastrofen i 1986. Området er stort sett ubefolket, men om lag 200 mennesker som bor der, har fått ordre om å forlate boligene sine.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!