Helsedirektør Bjørn Guldvog. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Helsedirektør Bjørn Guldvog har foreløpig ingen forklaring på hvorfor det er langt flere dødsfall etter koronasmitte i Sverige enn i Norge.

Spørsmålet fra Sveriges Radio på tirsdagens daglige pressekonferanse om koronasituasjonen dreide seg om hvorfor forskjellen i dødsfall var stor, mens andelen intensivpasienter er rimelig lik i begge land. I Sverige er det nå 180 som er døde etter å ha blitt smittet av koronaviruset, mot 36 i Norge. Sverige har om lag dobbelt så stor befolkning som Norge.

– Jeg tror først og fremst at vi må komme tilbake til det i evalueringen, sier Guldvog.

Han understreker at han mener helsetjenestene i begge land er veldig gode.

– En god del av våre intensivpasienter har kommet tilbake fra Mellom-Europa, og er relativt unge, friske mennesker med god prognose. Jeg kjenner ikke forskjellene godt nok til å kommentere, sier helsedirektøren.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.