Helsedirektøren estimerte at tusenvis av barn kunne bli koronainnlagt. Slike estimater bidrar til å skape frykt blant barn, mener barneombudet.

– I halvannet år har våre barn og unge levd med strenge restriksjoner. Nå som de er tilbake på skolen, møtes de med påstander om at tusenvis av barn må på sykehus. Det skapes mye frykt som barn og unge må bære på. Det er svært uheldig, sier barneombud Inga Bejer Engh til Aftenposten.

– Profesjonelle aktører kommer ut med den ene mer dystre påstanden enn den andre. De bør være klar over at frykten de skaper, også gjør noe med helsen til både barn og vokse, sier hun.

Helsedirektør Bjørn Guldvog uttalte i forrige uke til NRK at flere tusen barn kunne bli innlagt med covid-19. Dette estimatet korrigerte han senere til under 500, og han pekte på at det første anslaget var «ment som å beskrive et mulighetsrom».

– Jeg ser i ettertid at det etterlatte inntrykket var at dette var mer sannsynlig enn det som var min intensjon. Derfor har jeg hatt behov for å justere det, sier Guldvog.

Les også:

FHI: Smittetoppen i Norge kan være passert

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.