Helsedirektør Bjørn Guldvog går nå tilbake på uttalelsen tirsdag om at «flere tusen barn» risikerer tilsyn av Spesialhelsetjenesten til vinteren pga covid. Nå beklager Guldvog og sier at tallet nok er under 500.

Helsedirektøren sier det ikke er sannsynlig med flere tusen koronainnlagte barn i vinter, og antallet vil sannsynligvis være mindre enn 500.

Nå presiserer han at estimatet var beregnet med utgangspunktet i tall fra Danmark, men at det er langt mer sannsynlig at antallet koronainnlagte barn vil være under 500.

– FHI har vurdert at det er mest sannsynlig at vi vil få mindre enn 500 innleggelser blant barn på grunn av covid-19 i løpet av vinteren. Byrden på barnet og helsetjenesten er altså sammenlignbar med det vi er kjent med fra andre sykdommer slik situasjonen ser ut i dag, sier Guldvog. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂