Tavle

Beboere i Kibera-slummen i Nairobi ser på en TV etter Kenyas president Uhuru Kenyatta beordret portforbud for å unngå spredning av korona. Kenya 27. mars, 2020. Foto: Thomas Mukoya / Reuters / NTB Scanpix

Ifølge et ghanesisk nettsted la Kenyas president, Uhuru Kenyatta, i forrige uke ned forbud mot seksuell omgang de neste seks månedene for å dempe spredningen av det dødelige koronaviruset.

Det er den ghanesiske nettstedet Browngh.com som skriver dette. Saken er også referert i andre ghanesiske medier, men forbudet er ikke bekreftet andre steder.

Kenya President Bans Sex Due To Coronavirus

Ifølge Worldometer har Kenya per i dag, tirsdag, registrert 50 tilfeller av koronavirus, En person er registrert med korona som dødsårsak.

Men, koronaen lå også bak, da en 13 år gammel gutt ble skutt og drept, mandag kveld. Kenyansk politi skjøt med skarp ammunisjon for å få folk til å overholde portforbudet, melder BBC.

Det ghanesiske nettstedet skriver at President Kenyatta har beordret par å holde separate senger hjemme og øve seg på å sove for å unngå spredning av viruset.

Det er i så fall ikke første gang en kenyansk president legger ned forbud mot sex. I 2001 gjorde daværende president, Daniel Arap Moi det samme, da som et ledd i kampen mot AIDS.

At a July 11 meeting of the Pharmaceutical Society of Kenya, President Daniel arap Moi urged Kenyans to abstain from sex “even for only 2 years” to control the spread of AIDS. (The Lancet)

Presidentens angivelige ordre kom omtrent samtidig som NTB brakte denne meldingen:

6 millioner ansiktsmasker til bruk under koronakrisen, bestilt av det tyske forsvaret, har forsvunnet i Kenya.

– Vi forsøker å finne ut hva som har skjedd, sier en talskvinne for forsvarsdepartementet i Berlin.

Ifølge Der Spiegel forsvant ansiktsmaskene på en flyplass i Kenya i slutten av forrige uke, men det er uklart hvor de kom fra og hvorfor forsendelsen befant seg der.

Det tyske forsvaret bistår helsemyndighetene i landet med forsyninger under koronakrisen.

Som i en rekke andre land på det afrikanske kontinentet, sliter Kenya med fattigdom, korrupsjon og ikke minst en altfor raskt voksende befolkning.

 

Kjøp Klanen her!