Personer med ansiktsmasker går på Trocadero-torget nær Eiffeltårnet i Paris, etter at franske myndigheter nå skjerper maskepåbudet som ledd i arbeidet med å dempe gjenoppblomstringen av koronaover hele landet, 3. august 2020. Foto: Gonzalo Fuentes / Reuters /NTB Scanpix

Smittespredningen av korona kan løpe løpsk i Frankrike, advarer myndighetenes forskningsråd. Antallet intensivpasienter stiger for første gang siden april.

– Viruset sirkulerer mer aktivt, som følge av mindre avstand- og smitteverntiltak, opplyser landets offisielle forskningsråd for koronaviruset.

Det var i forrige uke meldt om tusenvis av nye smittede, og siden fredag har antallet intensivpasienter steget med 13, den første økningen siden april. Samtidig er det registrert 29 nye koronadødsfall. Det totale antallet døde er dermed 30.294.

Tirsdag hadde Frankrike 21,7 koronasmittede personer per 100.000 innbygger. Landet overskred dermed FHIs krav om at tallet skal være under 20 og risikerer å bli «rødt», melder NRK.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.