Olje- og energiminister Tina Bru raser mot Miljøpartiet De Grønne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Olje- og energiminister Tina Bru (H) er fortørnet over Miljøpartiet De Grønnes motstand mot kriselån til oljeindustrien. Hun kaller det oppskriften på katastrofe for norsk økonomi.

På sin egen facebookside går hun hardt ut mot partiet, som hun mener utnytter koronakrisen for sine egne politiske formål:

– Jeg mener det er helt feil å bruke en krise hvor tusenvis av mennesker får permitteringsvarsel i hånden til å fremskynde sitt eget politiske prosjekt om å legge ned olje- og gassnæringen slik Miljøpartiet De Grønne varsler at de vil gjøre i Stortinget i dag!

MDG varslet tidligere lørdag at de ville stemme imot kriselån til oljeindustrien.

Selv i krisetid evner ikke MDG å forlate de enkle løsningene og den billige retorikken, skriver Bru:

– Jeg forventer ikke at Arild Hermstad skal omfavne olje- og gassnæringen, men jeg må si jeg er overrasket over at de ikke vil gi en håndsrekning til alle som er permittert og står i fare for å miste jobben.

– Dersom MDG hadde fått støtte fra flere, ville dette vært oppskriften på katastrofe for norsk økonomi, skriver statsråd Bru: – Å bruke denne krisen til å tvinge flere ut i ledighet, er det siste vi trenger nå!

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!