Dr Mark Ali, en 56 år gammel hjertespesialist har solgt mer enn 6.600 hjemmetester for coronaviruset til nesten 5000 kr per stykk til mennesker som frykter at de har blitt smittet. Prisen han har tatt er mer en tre ganger så mye enn hva hans leverandør har tatt for de samme testene.

Dr Mark Ali har tilbudt testene gjennom sitt private selskap, Private Harley Street Clinic Limited, som navnet til tross, er lokalisert i Dr Mark Alis private leilighet nord i London, mange kilometer unna Harley Street, som er berømt for private legesentre.

The Times’ granskning viste at Dr Alis «klinikk» var en markedsføringsfasade som selger hjemmetester til sterkt forhøyede priser. Legen sa til journalisten fra The Times at han var svært fornøyd.

“I think we’ve done quite well actually,” sa han. Torsdag kveld hadde han solgt 6.664 tester i løpet av seks dager. Han forsvarte seg med å si at dette ikke ble gjort for profitt og at dette var en service for pasientene som også mottok rådgivning.

“We’re not in the business of selling kits wholesale, right. What we’re doing is we’re putting together a complete service for our patients.”

Det er mange berømte navn blant kundene, sa Dr Ali til The Mirror.

The Times

Kjøp Peder Jensens bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.