Trevor Phillips, som var den første lederen av den britiske Equality and Human Rights Commission, sier at Labour er i ferd med å bli en brutal, autoritær kult. Det britiske arbeiderpartiet har suspendert Phillips fordi han har kommet med kritiske kommentarer til at pakistanske muslimske menn står bak sex-groomingssakene i Storbritannia.

Trevor Phillips var en av de første i sin tid til å påpeke at Labour hadde et problem med antisemittisme og han var også blant de første til å ta opp «islamofobi», som han nå selv blir anklaget for. Den frittalende Phillips har ved flere anledninger sagt at det er viktig å kunne fornærme hverandre i et fritt samfunn. Ytringsfriheten er grunnleggende i et demokrati, mener Phillips.

Klagen på ham til Labour inkluderer også at han tidligere har kritisert muslimer for ikke å bære røde valmuer på jakkeslaget for Remembrance Sunday. I tillegg har kritisert Phillips muslimer som sympatiserte med motivene til terroristene bak Charlie Hebdo-massakren.

Labour sier at de behandler klager om såkalt islamofobi «ekstremt seriøst».

En talskvinne sa: «[The complaints] are fully investigated in line with our rules and procedures, and any appropriate disciplinary action is taken.»

Det er hentet frem utsagn fra flere år tilbake. I heftet Race and Faith: The Deafening Silence i 2016 skrev han:

“The most sensitive cause of conflict in recent years has been the collision between majority norms and the behaviours of some Muslim groups.

“In particular, the exposure of systematic and longstanding abuse by men, mostly of Pakistani Muslim origin in the north of England.”

Labour har altså befestet sin stilling som et antisemittisk parti som nå også vil utestenge de som, med rette, kritiserer muslimer for voldtekter av britiske småjenter, manglende lojalitet til Storbritannia og for å sympatisere med jihadister.

The Times    BBC

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.