Rødt-leder Bjørnar Moxnes, Une Aina Bastholm (MDG) og SV-leder Audun Lysbakken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Partilederne Bjørnar Moxnes (Rødt), Audun Lysbakken (SV) og stortingsrepresentant Une Bastholm (MDG) vil hente ut migranter fra Hellas så fort som mulig.

– Det er vi nødt til å gjøre. Vi vet med sikkerhet at det sitter barn i de leirene som har beskyttelsesbehov, og som nå får barndommen ødelagt, sier Une Bastholm, stortingsrepresentant for MDG, til Klassekampen.

Bastholm kritiserer Høyre for å flørte med FrP i spørsmålet om å stenge grensene, og viser til at Finland, Frankrike og Serbia allerede har lovet å ta imot migranter fra de greske leirene.

Flyktninghjelpen har foreslått at Norge straks bør ta imot 750 migranter, Norsk Folkehjelp vil ha 4000. Bastholm og MDG har ikke bundet seg til noe tall.

«Så mange som mulig»

Bjørnar Moxnes, derimot, vil hente «så mange som mulig».

– Situasjonen er akutt og på bristepunktet. Det er på høy tid at Norge viser solidaritet med Hellas, sier Moxnes.

SV har lenge jobbet for en luftbru for flyktninger, ifølge KK, men heller ikke SV-leder Audun Lysbakken binder seg til tall.

– Det viktigste i første omgang er å få gjennomslag i Stortinget for prinsippet om at Norge direkte kan hente flyktninger med stort behov, sier Lysbakken.

Ap støtter ikke ytre venstres ønsker. Fordeling av flyktninger må gjøres på en rettferdig og forutsigbar måte gjennom FNs kvotesystem, sier Aps innvandringspolitiske talsperson, Masud Gharahkhani.

 

Kjøp T-skjorten her!

Forhåndsbestill Peder Jensens bok til spesialpris her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.