Ingen godstemning på ytterfløyen: Bjørnar Moxnes (R) og Une Bastholm (MDG). Foto: Terje Pedersen / NTB.

Nå braker det løs med full krangel blant de ytterliggående: MDG-leder Une Bastholm mener Rødt svikter verdens fattigste ved ikke å stille krav om stans i oljeleting. Rødt-lederen mener Bastholm hallusinerer.

NTB forteller at Rødt-leder Bjørnar Moxnes i et intervju med VG sa at hans parti kan bli en naturlig budsjettpartner for de rødgrønne. Dette fordi Rødt, i motsetning til MDG, ikke stiller ultimatum om stans i oljeletingen.

Dette får MDG-leder Une Bastholm til å tenne på alle plugger:

– Intervjuet med Bjørnar Moxnes er ganske avslørende. Letestans for olje er den avgjørende klimakampen i Norge i dette tiåret. Moxnes sier egentlig rett ut at Rødt ikke prioriterer letestans. Da mener jeg at han svikter verdens fattigste, sier Bastolm til VG.

Hun mener det viser at Rødt ikke er et klimaparti. Moxnes mener imidlertid Bastholm bommer, og sier at letestopp er ett av hans tre hovedkrav til en ny regjering.

Temperaturen i ordskiftet mellom de to ytterliggående partilederne bare øker, og sterke ord tas i bruk fra Rødts side:

– Det er så jeg må gni meg i øynene. Jeg veit jo at Bastholm utmerket godt kan lese. Så dette er nok et tilfelle av politisk motivert hallusinasjon, sier han til VG.

Etter høstens valg må muligens en rødgrønn regjering søke støtte/samarbeid med et av eller begge disse svært så uforsonlige ytterpartiene. I tillegg har de rødgrønne striden mellom SV og Sp å ta seg av, samt at stemningen mellom Ap og Sp heller ikke har vært stigende i senere tid.

Mange vil mene det blir interessant å se denne forestillingen fra sidelinjen.

 

Nå er den her! Bestill årets boknyhet, full av sjokkerende avsløringer:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Bestill også suksessboken som tar et oppgjør med klimapåstandene:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Gi et bidrag til Document i dag:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.