MDGs leder Une Bastholm. Foto: Annika Byrde / NTB.

MDG-leder Une Bastholm mener MDG, SV og Rødt bør slå seg sammen og presse Ap til å dumpe Sp i regjering. For mange vil dette lyde som et rent skrekkscenario.

NTB forteller om saken, og siterer MDG-leder Une Bastholm:

– Vi i MDG inviterer SV og Rødt til å sette Senterpartiet på gangen og jobbe for en regjering etter Oslo-modellen, sier Bastholm før valgkampens første partilederdebatt, som går på NRK mandag.

Hennes drøm er et regjeringssamarbeid mellom Ap, SV og MDG, med støtte fra Rødt, etter modell fra byrådet i Oslo.

– Vi tror det er muligheter for å få store gjennomslag for en radikalt ny klima- og naturpolitikk i Norge med en slik regjering, sier Bastholm.

Om dette er Bastholms drøm, er det trolig et mareritt for svært mange andre. En regjering med ytterliggående partier som SV, Rødt og MDG på laget, vil gjøre det vanskelig for Ap å holde en moderat linje i styringen av landet.

Det vil bli gnål og klima og atter klima, og mer innvandring og atter mer innvandring, opp og i mente.

Et snitt av målinger hittil i august fra nettstedet Poll of polls gir Ap, SV, MDG og Rødt til sammen 78 mandater. Det er sju færre enn de trenger for å ha flertall i Stortinget.

SV vil kunne danne flertall med Ap og Sp, slik snittet av målingene ser ut nå. Dermed trenger man ikke trekke inn de to mest ytterliggående partiene, og la dem få herje fra en helt ny maktposisjon.

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.