OECDs lave anslag for global vekst kan vise seg å ikke være lavt nok, siden det forutsetter at spredningen av koronaviruset kommer under kontroll. Foto: Reuters/Dado Ruvic / NTB scanpix

Koronaviruset er den største trusselen mot verdensøkonomien siden finanskrisen, ifølge OECD. Veksten i økonomien kan bli halvert hvis ikke spredningen stanses.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) senket mandag sitt anslag for den globale veksten i 2020 fra 2,9 til 2,4 prosent.

Dette nivået er det laveste siden finanskrisen i 2008 og 2009.

Men selv dette scenarioet kan være for optimistisk, siden det forutsetter at spredningen av viruset snart kommer under kontroll. Hvis ikke kan den global økonomiske veksten falle til 1,5 prosent – nesten en halvering av veksten som OECD forventet før covid-19-viruset begynte å spre seg i Kina.

–. Koronaviruset utgjør den største trusselen mot den globale økonomien siden finanskrisen, het det i en uttalelse fra OECD da en ny rapport om situasjonen ble offentliggjort mandag.

Organisasjonenes sjeføkonom Laurence Boone advarer om at det nå er fare for at en ny finanskrise kan oppstå.

– Etter mitt syn er det superviktig at vi ikke utløser en finanskrise i tillegg til helsekrisen, sier Boone.

Hun oppfordrer både verdens sentralbanker og myndigheter til å forberede tiltak for å håndtere situasjonen.

Kjøp Document-plakaten «pikene på broen – moderne utgave» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.