Nytt

Det blir stadig tydeligere at Boris Johnson og hans regjering ikke akter å la seg rundspille av EU, men mener alvor med å ta tilbake suvereniteten. Foto: Toby Melville/Reuters/Scanpix

EU har forlangt at britene følger deres standarder og deres voldgiftsdomstol. Det har Storbritannia sagt kategorisk nei til. Nå bruker EU menneskerettighetene som brekkstang. Britene svarer med at de om nødvendig ikke vil overholde Den europeiske menneskerettskonvensjon og eventuelt si den opp.

Det kan Sunday Telegraph avsløre, og det er en meget stor nyhet.

Man forstår intuitivt at med EMK kan EU diktere britenes innvandringspolitikk, med alt det fører med seg.

Boris Johnson is preparing to reject EU demands to guarantee that the UK will continue to be bound by European human rights laws once the country becomes fully independent, The Telegraph can disclose.

This newspaper understands that British negotiators will refuse to accept proposed clauses in a post-Brexit trade agreement that would require the UK to remain signed up to the European Convention of Human Rights (ECHR) – leaving the door open to break away from the treaty as soon as next year.

EMK, som også Norge er underlagt, er regnet som en bibel i EU. EMK går foran nasjonale lover. EMK nektet britene å sende ut al-Qaida-predikanten al-Qatadaa. De ville at fanger skulle ha stemmerett. David Cameron frådet av sinne over alle påleggene, men turte ikke bryte ut.

Nå svarer britene på EUs krav: Hvis det er slik at dere vil tvinge oss, så går vi ut.

De finner seg ikke i at menneskerettigheter skal være en tvangstrøye og et maktpolitisk instrument. Dermed kommer britene Visegrad-landene til unnsetning.

Hensynet til terroristers ve og vel går foran sikkerheten til befolkningen. Det er samme lovgivning som har gjort det umulig for Norge å utvise mullah Krekar.

Det er uenighet innad i regjeringen, skriver Telegraph, men flere ledende medlemmer har fått nok av EMD-dommernes politisering.

Several Cabinet ministers, including Priti Patel and Dominic Raab, have previously warned that the ECHR has been repeatedly «abused» by European judges. Dominic Cummings, who is now the Prime Minister’s most senior adviser, has previously attacked the European Court of Human Rights in Strasbourg for judgments, based on the ECHR, requiring the UK to give prisoners the right to vote, and blocking the deportation of «dangerous» foreign criminals.

EU spenner buen høyt i sitt forhandlingsutspill: Det er alt-eller-ingenting-forslag.

The European Commission’s formal negotiating mandate, published last week, revealed that the EU is seeking clauses in the bloc’s trade agreement with the UK that would automatically end all «law enforcement cooperation and judicial cooperation in criminal matters» if the UK were to «denounce the ECHR». It also wants provisions requiring the suspension of cooperation between EU and UK authorities if Britain repeals the Human Rights Act – the legislation allowing British courts to apply the ECHR.

Britene har sett seg lei på EUs arroganse. De vil kreve at en handelsavtale har en utmeldingsklausul for EMK som Stobritannia når som helst kan bruke.

Det gjenstår å se om EU tør å følge opp.

Storbritannia offentliggjør sitt opplegg for forhandlingene med USA mandag.

EU har gått på offensiven etter at Storbritannia forlot EU.

 

Boris Johnson rejects EU demands to bind UK to European human rights laws

 

 

Kjøp Roger Scrutons bok “Konservatismen” fra Document Forlag her!