USAs utenriksminister Mike Pompeo signaliserer tilbaketrekking av amerikanske soldater. Her er Pompeo avbildet i  Saudi Arabia 20. februar. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/Pool via Reuters/NTB scanpix

USAs utenriksminister Mike Pompeo sier USA planlegger å signere en avtale med Taliban 29. februar. Avtalen kan omhandle tilbaketrekking av amerikanske soldater.

USA er beredt på å undertegne en avtale med Taliban, om enigheten om å redusere voldsbruken i Afghanistan overholdes, sier Pompeo i en uttalelse.

Afghanistans nasjonale sikkerhetsråd kunngjorde tidligere fredag at USA, afghanske sikkerhetsstyrker og Taliban skal trappe ned voldsbruken i en uke fra og med lørdag.

– Om dette overholdes, er det ventet at signeringen av USA-Taliban-avtalen vil finne sted, heter det i uttalelsen.

Afghanske myndigheter har tidligere uttalt at en avtale mellom USA og Taliban, som vil omhandle tilbaketrekking av et stort antall amerikanske soldater, kan bli inngått i slutten av februar i Doha i Qatar.

En Taliban-kilde i Pakistan sa til nyhetsbyrået AFP tidligere fredag at begge sider er enige om at dette vil finne sted 29. februar.
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.