Sjeik Muslikhiddin-moskeen i Kodzjent, Tadsjikistan. Illustrasjonsfoto: Shuhrat Sadiev / Wikimedia.

Den sentralasiatiske republikken Tadsjikistan har arrestert 113 personer som er beskyldt for å være medlemmer av den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskapet, som får operere fritt i Vesten.

I Tadsjikistan, som blant annet grenser til Afghanistan, er den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskapet forbudt. Brorskapet ble grunnlagt i Egypt for mer enn 90 år siden, og målet er et verdensomspennende kalifat grunnlagt på sharia-lover. I et forsøk på å slå ned denne islamistiske bevegelsen, har man altså arrestert 113 antatte medlemmer, melder Reuters.

Among those arrested over the course of this month were two foreigners, one municipal official, and more than 20 university professors, he told a briefing.

The government of the predominantly Muslim ex-Soviet republic has been cracking down on Islamist opposition in recent years, banning the Islamic Renaissance Party of Tajikistan and accusing its leadership of plotting a coup.

Tajikistan has also blamed Islamists, and the ultra hardline Islamic State militant group in particular, for a series of deadly attack on foreign tourists and local prison staff and border guards.

Det er en åpenbar ironi i at muslimske land som bl.a. Tadsjikistan, Egypt og de Forente Arabiske Emirater har et langt mer realistisk syn på trusselen fra den islamistiske organisasjonen Det muslimske brorskapet, enn det som er tilfelle i land i Vesten som f.eks. England og USA.

Da venter vi i kjølvannet av denne nyheten bare på ropene om «islamofobi».

 

Kjøp Hege Storhaugs bok «Islam. Den 11. landeplage» fra Document Forlag her!
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.