I begynnelsen av desember reiser en 18 år gammel svenske hjem fra jobben han har etter skoletid. På t-banen i Stockholm er det to innvandrergutter på 16 år som velger ham ut som ransoffer. Den ene av dem syntes han trengte en ny mobiltelefon. De følger etter ham når han går av banen. Brått har de tatt ham igjen og slår ham i ansiktet mens de tar mobilen hans. De sier til ham at de så ham på t-banen og syntes at han var en stygg og skitten svenske som de kunne rane. Planen var å la ham gå, men så bestemmer de seg for at svensken skal ta ut penger av minibanken til dem.

De tar ham ned til nærliggende Kärrtorp mens de truer både ham og hans familie. Svensken hadde lite penger på kortet sitt og kunne ikke overføre penger. De to ranerne tvinger ham til å ringe moren for å be henne overføre 2000 kroner. Men det tar tid, og ranerne er misfornøyde. De begynner å sparke og slå svensken.

Fra avhørene forteller ransofferet at han krøp sammen for å beskytte ansiktet:

– Sedan börjar de helt enkelt sparka mig och misshandla mig. Sparkar och slår 30-40 gånger, men de gör inga försök till att liksom träffa ansiktet, utan eller att slå på, de bara, jag kryper ihop som en boll mot marken och bara låter min rygg ta all skada och liksom rumpan och bakdelen av huvudet forteller 18-åringen.

– Sedan väljer [en av dem] att ta fram sitt könsorgan och bokstavligen urinerar på mig och han tar även upp sin telefon och börjar filma det. [Den andre] skriker öppna din mun och när jag vägrar göra det så sparkar han mig allt vad han har i bakhuvudet, så jag gör det och får lite i munnen. Sedan så när de är klara med det så mina byxor blev helt blöta och de tog jackan och byxorna, forteller han.

– De garvar och säger väl jävla vidriga svenne, din horunge, du är så jävla vidrig. De säger massa sånt, bara glåpord, avslutter han.

Videoen av overfallet og ydmykelsen sirkulerte på svenske sosiale medier. Du kan høre en av dem si «öppna munnen, öppna munnen!» mens han urinerer ransofferet i ansiktet.

De to ranerne kaller offeret for en ekkel og motbydelig svenske.

Dom i denne saken faller 18. februar.

Slik dominanskriminalitet blir stadig vanligere i de skandinaviske landene. Hvordan vil norsk, svensk og dansk ungdom håndtere dette? Det er få som finner seg i slik dominans over tid. Hva slags motreaksjoner vil slike ydmykende overfall skape?

At politikerne fremdeles fremstiller disse overgriperne som trangbodde og fattige ofre vitner om en total mangel på forståelse for fremmede voldskulturer og de endringene det medfører for samfunnet.

På det svenske (nokså usensurerte) debattforumet Flashback Forum forteller kommentatorene at slike ydmykelsesvideoer dukker opp «hver tredje uke».

Disse opplevelsene går aldri bort. De kan aldri viskes ut. Hvor mange traumatiserte ungdommer skal vi få før politikerne forstår at jobben deres først og fremst er å trygge samfunnet og innbyggerne?

Nyheteridag.se    Samnytt.se

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂