Innbyggerne i Berle i Bremanger mistet tv-signalene sine da det ble bygget vindturbiner på Hennøyfjellet. Her er vindturbiner i Eigersund kommune i Rogaland. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix

Vindturbiner har trolig skylden for at innbyggerne i Berle i Bremanger har mistet tv-signalene. NVE gir vindkraftselskapet tre uker på å ordne opp.

Dersom feilen ikke blir rettet, kan det bli aktuelt å stanse vindturbinene, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i et brev sendt til vindkraftselskapet Falck Renewables Wind, ifølge NRK.

Vindparken på Hennøyfjellet i Nordfjord startet driften i desember, og forstyrrelsene på TV-sendingene i bygda begynte samtidig.

NVE sendte brevet i forrige uke. De viser til målinger hvor det kommer fram at Hennøy vindkraftverk forstyrrer TV-mottakene i Berle og Sørgulen. Vindkraftselskapet må innen 20. februar legge fram en plan for hvordan de skal løse problemene.

– Falck Renewables vil innfri kravene i konsesjonen, og det inkluderer kravet i denne saken. Vi har vært i kontakt med både NVE og Norges Televisjon og forsikret dem om at vi tar dette på alvor, skriver sjef Scott Gilbert i Falck Renewables Vind i en epost til NRK.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.