Bystyret i Arendal kommune har vedtatt at ansatte i kommunen ikke får bruke burka eller nikab på jobb.

– Det er viktig å slå fast at man ikke kan utføre en god jobb når man ikke kan se hverandre i øynene, sier Frps Anders Kylland til NRK.

Forbudet mot nikab og burka ble vedtatt med 21 mot 18 stemmer.

Bystyrerepresentant Josef Hæier (Ap) mener at forbudet er unødvendig fordi dette ikke er noe utbredt problem.

Josef Hæier så ikke problemet i 2018 heller da Fremskrittspartiet tok til orde for totalforbud mot bruk av burka og nikab i skolegården og langs skoleveien.

– Mangler rot i virkeligheten, mente Josef Hæier (Ap) da. For han hadde ikke sett noen selv.

– Dette er populisme og retorikk som ikke stemmer med virkeligheten. Jeg har bodd her i mange år, og har ikke sett en eneste person med burka eller nikab, verken på skolen eller i byen, forteller han.

Arbeidspartiets Josef Hæier er nok fremdeles opptatt av «brobygging». I 2018 sa han:

– Her i Arendal gjøres det masse verdifullt arbeid som bygger broer mellom ulike grupper folk for at man skal bli kjent med hverandre og at fordommer skal falle bort. Problemet er når det kommer uttalelser om usanne ting, og at folk begynner å tro at det er sant. Det ødelegger stabiliteten i samfunnet, og jeg lurer på hvem som tjener noe på det, sier han.

1. august 2018 ble det forbudt å bruke ansiktsdekkende plagg på norske utdanningsinstitusjoner. Forbudet gjelder både elever, studenter og ansatte. Så ikke alle er enige med brobyggerne som synes at burka og nikab er helt greit i Norge – for de er jo så få…

 

Kjøp Halvor Foslis nye bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂