Sakset/Fra hofta

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.

Frp er gått ut av regjeringen. Hareide er kommet inn. Innen KrF virker det som Hareides comeback er populært blant mange. Nå skal partiet kunne samles, og enheten gjenreises. Hareide i regjering blir pantet på at det vil skje. Men hvilken enhet er det tale om?

Da TV overførte seansen med Trine Skei Grande hvor hun overlot nøkkelen til Abid Raja som ny statsråd for kultur, kunne vi se at hun stilte opp med Pride-fanen. Har denne fanen fått en slags nasjonal status? Er den blitt et slags banner for denne regjeringen? Kanskje det er slik. For Hareide er det naturlig. Han var en ivrig deltaker i Pride-paraden for noen år siden. Nå er han i regjeringen sammen med Trine Skei Grande. Pride er de altså felles om.

I 2017 var KrF med på å vedta Lov om likestilling og forbud diskriminering (LOV-2017-06-16-16-51). KrF sikret (sammen med Ap) at loven skulle gjelde også i privatlivet, dvs. i familiene. KrF la med det grunnlaget for at våre barn oppdras i ideologien til organisasjonen Fri om sex, samliv og familieliv. Dette står Ropstad og Hareide sammen om. Her ligger også premisset for den enhet i KrF som nå skal sikres og utvikles.

Etter at Ropstad fikk Hareide inn i regjeringen, oppsummerte han sin sentrumspolitiske visjon på denne måten: «– Norge trenger et parti som vil bygge samfunnet nedenfra. Gjennom familier, frivillighet, trossamfunn og et lokalt næringsliv» (Vårt Land 20.01.2010). Men bygger Ropstad «nedenfra»? Hva har han gjort for at norske familier ikke skal bli indoktrinert «ovenfra» med ideologien til Fri? Ikke noe som helst.

Hva mener han med «familie» i denne sammenheng? Det kan ikke være kjernefamilien som en frukt av den heteroseksuelle relasjon mellom mann og kvinne, far og mor, men familie i utvidet betydning, dvs. de familieformer som Fri vil promotere. Og hvordan går det med trossamfunn eller frivillige kristelige organisasjoner som ikke bøyer seg for det totalitære krav om lydighet mot Fri-ideologien? Vil de ha en forbundsfelle i Ropstads og Hareides KrF? Jeg tror det ikke.

KrF er i ferd med å bli en politisk forlengelse av Den norske kirke. Det «kristelige» i partiets navn får mer og mer sitt teologiske innhold overført fra denne kirken. Det var herfra Solberg fikk det råd om også å ta hjem IS-kvinnen og ikke barnet alene.

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!